build your own website

MAGUNKRÓL

„Mire földet érünk, talpra kell esni.”

Bölcskei György


A Nagykálló alma brand hazai és nemzetközi ismertségének és népszerűségének alapja a szabolcsi, 300 éves írott múltra visszatekintő almatermesztői történelem, a hagyomány ereje és a modern technológiák, azaz a komoly szakmai innováció ideális kombinációja. A cégcsoport meghatározó személyisége, Bölcskei György immár 30 éve foglalkozik különböző gazdasági formában gyümölcstermesztéssel, amelyből a fő profilt a Szabolcsban komoly múltra visszatekintő almatermesztés képviseli. A hazai agrárszektor almatermesztési volumenének jelentős hányadát adó szabolcsi cégcsoport vezetője, Nagykálló központtal közel 1200 ha-on, 67 termelőt magába foglaló almatermesztést koordinál évtizedek óta a Nagykálló-Tész Kft. által. A magyar almatermesztés egyik legkedvezőbb és legősibb területének számító Szabolcs-Szatmár-Bereg megyén kívül még Zala, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyékre is kiterjednek a cégcsoportjához tartozó almások. A címadó mottón kívül másik életelve, hogy: „Mindent folyamatában kell megoldani.” Így lendítette túl felelős és cselekvőkész vezetőként sokszor a mélypontokról is vállalatát, ahol ma már 300 összehangoltan és örömmel dolgozó embernek ad munkát.

A Nagykálló Tész Kft. tagjai célul tűzték ki azoknak a környezetbarát termesztési módszereknek és hulladékkezelési eljárásoknak az alkalmazását, amelyekkel védhetik a környezet minőségét, és javíthatják biológiai állapotát. Társaságunk úgy tudja megvalósítani küldetését, hogy biztosítja az ipari feldolgozók felé történő közös forgalmazást, étkezési területen pedig a folyamatos, teljes naptári évben folytatott értékesítést, mégpedig teljes fajtaválasztékban, széles körű modern válogatási- és csomagolástechnológiával alátámasztva. 

Feladatunk tehát a gyümölcs és a zöldségtermelés koordinálása, a biztonságos piac megteremtése, a termést követő közvetlen, illetve tárolás utáni késleltetett eladással. Célunk a környezetkímélő technológiák és termelési módszerek terjesztése, a minőség-biztosítási rendszerek megismertetése és alkalmazásba vétele.

A Nagykálló-Tész Kft. almafajtái jellegzetes ízvilágukat alapvetően és igazolhatóan annak köszönhetik, hogy a hazai szinten teljesen egyedi, komoly történelmi kertművelő hagyományokat a modern kor innovatív és környezettudatos, az ökológiai egyensúlyt fenntartó gazdálkodási gyakorlatának rendszerébe emelt speciális és értékmentő gazdálkodási szisztémával ötvözik, melynek főbb elemei:

1. Tudatos, piackutatást követő fajtaválasztás 

2. Ültetvényszerkezet és intenzitás optimális kialakítása 

3. Modern és takarékos öntözési szisztéma 

4. Agrár-környezetgazdálkodási módszerek alkalmazása, mint pl. levélanalízis 

5. Szakszerű biológiai növényvédelem 

6. Okszerű tápanyag gazdálkodás alkalmazása minimális környezetterheléssel 

7. Dolgozók többtízéves gyakorlati munkatapasztalata 

8. Szakmailag minőségi gazdálkodás

Tagjaink Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Békés megyében élnek, Nagykálló, Krasznokvajda, Medgyesegyháza, Balkány, Újfehértó, Nagykálló, Szakoly, Kék, Biri Nyíregyháza és Méhkerék környékén végzik a termelő tevékenységüket. A szakmaiság, a magas szintű hozzáadott tudás, dolgozóink lelkes hozzáállása, a hagyományok tisztelete, a korszerű technológia alkalmazása és a piaci igényeknek megfelelő rugalmas fejlődőkészség jelenti a minket összekapcsoló közös filozófiánkat.