bootstrap buttons

TERMÉKEINK


A Nagykálló-Tész Kft. alapításának célja tehát eredendően az étkezési gyümölcs árualap koncentrált biztosítása, mégpedig piacképes minőségben, valamint az ipari gyümölcs összpontosított megjelenése a feldolgozók felé, s a zöldség, elsősorban uborka és paprika, káposzta, paprika dinnye piacon a jó minőségű homogén árualap megteremtése. Tagjaink összesen 1088,14 ha termőterülettel rendelkeznek. A Nagykálló-Tész Kft. célja a tagjai által termelt zöldség és gyümölcs termékek értékesítésének megszervezése. Ezt magas szintű áru- koncentrációval és mind teljesebb fajtaösszetétellel kívánja biztosítani. Tagjaink elsősorban almából nagy területen, nagy mennyiséget minőségben képesek előállítani.

Fő gyümölcsünk az alma, amelyből össztermelésünk 30%-át az ipari alma, míg 70 %-át az étkezési alma teszi ki, amely fő profilunk is egyben. Cégcsoportunk jelenleg a hazai legmagasabb hűtőkapacitással bír 13 600 tonna vonatkozásában.

  Nem tagoktól történő vásárlásokat nem tervezünk, ennek esetleges előfordulása az étkezési alma fajtaválasztékának bővítése céljából történhet. Tagjaink gyümölcstermesztése az étkezési alma mellett ipari alma- és meggytermelésre koncentrálódik. Zöldséget 11 tagunk termel, mégpedig káposztaféléket, dinnyét, uborkát és paprikát.

A Nagykálló-Tész Kft. jellegzetes és egyedi, közkedvelt szín- és ízvilágú almafajtákat értékesít, amelyek mind külsejükben, mind beltartalmukban, így ízükben, zamatukban az emberi táplálkozás döntő szerepet játszó minőségi mutatókkal rendelkeznek. A nagy múltú, hagyománytisztelő szemléletű cég folyamatos és magas szintű, a múlt értékeivel megalapozott, a jelenben is célirányos felelősséggel működő és előretekintve, jövőtudatosan gazdálkodó szemlélettel termeszt almát. A kereskedelmi forgalomba hozatalkor valamennyi fajtának épnek, egészségesnek, megfelelően színezettnek, s cukorfok, érettség és húskeménység szempontjából optimálisnak és zamatosnak kell lennie, melyet a termelés, betakarítás és tárolás technológiája megalapoz és folyamatosan támogat.

Az általunk termesztett almafajták és a fajtainnováció alapján bevezetett klónjaik a hazai és nemzetközi piac legkedveltebb fajtái, melyek külső mutatóiban is, és ízben, zamatvilágban, beltartalmi paraméterekben egyaránt igen különleges, a piacon jól beazonosítható, magas színvonalat képviselnek. Minőségbiztosítási és élelmiszerbiztonsági rendszereknek, s ezzel a „Jó Mezőgazdasági Gyakorlat” követelmény és teljesítési feltétel rendszerének megfelelve, a legideálisabb paraméterekkel bírnak ezek a gyümölcsök. A GOLDEN, IDARED, JONAGOLD, GRANNY SMITH, MUTSU, GALA, STARKING almáink méltán váltak a fogyasztók kedvenceivé, valamennyi fajtánk széles körben ismert és elismert, Európa legfinomabb gyümölcsei közé tartoznak, mind belföldön, mind külföldön piacos és keresett termékek.